Duminica 28 Aprilie

Proteste la Serviciul de Ambulanță Cluj, din cauza noii legi a pensiilor


Sindicaliștii  din serviciile de Ambulanţă din toată țara au anunțat că vor protesta.

 Patru lideri de sindicat din Olt, Vâlcea, Brăila, Tulcea, și președintele Federaţiei Naţionale Sindicale, au intrat, marți, în greva foamei pentru a-și arăta opoziția față de noile măsuri care le elimină o serie de drepturi ce le fuseseră acordate prin vechea legislație tocmai pentru munca lor este una periculoasă și specială.

În Cluj, Sindicaliştii de la Serviciul de Ambulanţă anunţă că vor picheta sediul instituţiei iar mai apoi la Prefectura Cluj.

"Am început şi noi, ne mişcăm un pic mai greu, dar începând de mâine, poimâine vom fi din ce în ce mai mulţi. Deja preşedintele federaţiei a intrat în greva foamei la Parlament.

Am început şi noi acum, deoarece pe Legea pensiilor - şi exista un statut - care ne acorda şi anumite drepturi, nu doar îndatoriri, că prin lege suntem speciali, zice că suntem serviciu special care deservim starea de sănătate a populaţiei, dar la drepturi nu mai suntem.

De mâine, între 10-12, în fiecare zi vom picheta sediul instituţiei, apoi Prefectura, apoi vom picheta Guvernul", a declarat, marţi, pentru Agerpres, preşedintele Sindicatului Ambulanţa Cluj, Rareş Ghilea.

Ca pacienții să nu fie afectați de proteste, la manifestații vor participa cei cei care sunt în zile libere, aproximativ 30 de persoane în fiecare zi.

"Pacienţii nu au de suferit, avem treabă cu politicienii", a subliniat Rareş Ghilea.


Comentarii Facebook