Protest studentesc in Piata Lucian Blaga! Tinerii au strans sute de pixuri pentru ministrul Educatiei, Daniel Funeriu VIDEO si FOTO

 

Peste 100 de tineri, membri ai tuturor organizatiilor studentesti din Cluj-Napoca, au protestat, joi, 17 noiembrie, de la ora 16.00, in Piata Lucian Blaga. Tinerii au adunat sute de pixuri pentru ca Daniel Funeriu sa aiba cu ce sa semneze statutul studentului.

 

Protestarii se plang de conditiile din universitati, dar si de controlul instituit de Ministerul Educatiei. Fiecare dintre cei care au participat au adus cate un pix pe care l-a depus in fata unui panou, pe care studentii au scris mesaje adresate ministrului Funeriu.

 

"Am venit ca sa salvam studentii si sa nu ne lasam manipulati. Suntem prinsi intre universitati, care ne controleaza statutul zilnic, si minister, care ne controleaza parintii, familia si viata de zi cu zi. Taxele sunt foarte mari si nu primim nimic. Platesc 2.500 de lei ca sa fac o facultate si nici aer conditionat sa nu ai. Sa nu vina proful la ore. Si pentru toate astea macar sa imi dea ceva de baut", a spus un student de la Facultatea de Psihologie, care a scris pe panoul cu mesaje ca vrea o bere.

 

Studentii au prezentat o lista cu 27 de cereri, intre care: dreptul de a nu participa la cursuri mai mult de 8 ore pe zi, dreptul garantat la reduceri de 50% pe mijloacele de transport in comun, feroviar, naval si auto. De asemenea, ei mai solicita si eliberearea de diplome gratuit, adeverinte si legitimatii.

Comentarii Facebook