Protest Roșia Montană, duminică, 15 septembrie, în Piața Unirii. Acum se pregătesc afișele - FOTO

 

Zeci de tineri s-au adunat vineri după-amiaza în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a pregăti materialele care vor fi folosite la protestul de duminică, 15 septembrie.

 

Vineri a fost organizată și o dezbatere în Piața Unirii, pe tema proiectului de la Roția Montană.

 

La protestul de duminică, 15 septembrie, din Piața Unirii, ar urma să participă peste 2.000 de persoane, care au confirmat prezența pe Facebook.

 

Vezi mai jos mesajul postat pe Facebook.

 

"Acesta e doar începutul!"

După manifestaţiile de amploare de duminică, 8 septembrie 2013, clasa politică din România a fost profund zdruncinată de voi, de zecile de mii de oameni frumoşi, demni şi cu conştiinţa. Oligarhiei trans-partinice au început să-i tremure genunchii, politicienii au început să se bâlbâie şi să se contrazică, dezinformările presei aservite politic au continuat, într-un jalnic spectacol ce contrastează atât de puternic cu spectacolul libertăţii, democraţiei directe şi demnităţii din stradă! 

Şi pentru că ne-am pierdut încrederea în politicieni şi nu mai credem decât ce vedem scris negru pe alb; şi pentru că ne dorim soluţii de dezvoltare durabilă pentru Roşia Montană; şi pentru că vrem o Românie fără cianură şi fără politicieni incompetenţi, 

Cerem, în stradă:

1. Respingerea în regim de urgenţă în Parlament a legii speciale pentru Roşia Montană.

2. Respingerea de către Guvern a acordului de mediu pentru proiectul de la Roşia Montană.

3. Adoptarea unei legi care să interzică folosirea cianurilor în mineritul aurifer pe teritoriul României.

4. Demisia Ministrului Culturii (Daniel Barbu), a Ministrului Marilor Proiecte (Dan Şova), a Ministrului Mediului (Rovana Plumb), a şefului Agenţiei Naţionale de Resurse Minerale (Gheorghe Duţu) şi a Primului Ministru, Victor Ponta.

5. Includerea Rosiei Montane in patrimoniul UNESCO.

 

Aveţi aici documentele OFICIALE care arată faptul că afacerea Roşia Montană a început cu o licitaţie trucată şi este ilegală cap-coadă: http://www.riseproject.ro/articol/documentele-confidentiale-ale-afacerii-rosia-montana/

 

Ne exprimăm SOLIDARITATEA cu toate comunităţile din România care luptă împotriva fracturării hidraulice a gazelor de şist!

UNIŢI, salvăm Roşia Montană! UNIŢI, salvăm ţara!

Comentarii Facebook