Protest la Scoala din Mociu! Parintii elevilor sunt nemultumiti ca singurul profesor de sport va fi dat afara

Parintii si o parte din membrii Consiliului de Administratie al scolii au protestat fata de decizia conducerii scolii de a renunta la serviciile profesorului de sport.

 

Parintii sunt nemultumiti ca o materie atat de importanta, cum este educatia fizica, va fi predata de profesorii de franceza si de biologie. Ei spun ca in lipsa orelor de sport, copiii lor risca sa ajunga obezi. Unul dintre parinti spune ca fiul sau vrea sa dea la scoala de politie, pentru care are nevoie sa fie bine pregatit la educatie fizica.

 

Si primarul comunei, Horvath Marton, considera ca nu este admis ca scoala sa ramane fara profesor de sport si crede ca acest lucru va avea efecte negative asupra copiilor.

 

Conducerea unitatii de invatamant spune insa ca nu face decat sa respecte metodologia. "Situatia e destul de neplacuta, dar metodologia asa prevede in mediul rural. Profesorii se vor stradui sa-si insuseasca aptitudinile de care au nevoie", a declarat Doina Moroiu, directorul scolii.

 

Actualul profesorul de sport va pleca din scoala de la toamna pentru ca orele de educatie fizica le-au fost repartizate cadrelor didactice de franceza si biologie, care sunt titulare si care trebuie sa isi intregeasca norma, explica directorul unitatii de invatamant.

 

Parintii sunt decisi sa depuna luni un memoriu la Inspectoratul Scolar prin care sa ceara rezolvarea problemei.

 

Foto: panoramio.com

Comentarii Facebook