Dan Matei Agathon a inaugurat la Cluj prima filiala din tara a Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii


Prima filiala din tara a Federatiei Patronatelor din Turism si Servicii (FPTS) a fost inaugurata de Dan Matei Agathon la Cluj. Fostul ministru al Turismului a precizat ca prin aceasta initiativa urmareste dezvoltarea turismului.

 

Dan Matei Agathon a anuntat la deschiderea filialei ca a ales Clujul pentru ca zona este ofertanta din punct de vedere turistic. "La prima sedinta a actualei asociatii vom initia procedurile pentru deschiderea unui centru regional de dezvoltare si promovare a turismului pentru aceasta zona. Oferta turistica este una semnificativa si trebuie sa ne imbunatatim serviciile pentru a putea atrage cat mai multi turisti, care vor servicii de calitate. Mai avem inca probleme cu unitati care nu sunt pregatite si din care turistii pleaca cu un gust amar. Trebuie sa le explicam tuturor cum se face turismul de calitate", a spus Dan Matei Agathon.

 

Noul presedinte al filialei clujene a FPTS, Alemer Antal, a declarat pentru Stiri de Cluj ca drumul pe care a pornit este unul greu, dar ca trebuie facute eforturi pentru a dezvolta acest sector. "Inscrierile vor incepe luni, 2 mai, si asteptam sa ni se alature agentiile de turism, hotelurile, pensiunile si bazele de agrement. De asemenea, vom incerca sa atragem fonduri europene pentru instruirea personalului care lucreaza in turism", a mai spus Elemer Antal.

 

Presedintele FPTS, Dan Matei Agathon, a fost ministru al Turismului in guvernarea PSD 2000-2004, cand a initiat controversatul proiect Dracula Park, care a fost abandonat in cele din urma.

Comentarii Facebook