Protest la Poșta din Cluj-Napoca. Peste 200 de angajați au ieșit în stradă

Peste 100 de angajați ai Poștei din Cluj-Napoca au intrat în grevă în această dimineată, în jurul orei 08.00, iar în jurul orei 09.30, în fața sediului central al Poștei, s-au strâns peste 200 de poștași.

Motivul pentru care angajații oficiilor poștale au ieșit în stradă este scăderea numărului de ore de lucru, de la 8 ore la 6 ore și scăderea salariilor.

În cazul în care protestele lor nu sunt luate în seamă și nu le sunt rezolvate problemele, angajații amenință că nu vor mai plăti pensiile.

Potrivit liderului de sindicat din cadrul Poștei Cluj, Carol Șinka, cel puțin 6 oficii poștale din CLuj-Napoca, Câmpia Turzii și Dej au intrat în grevă spontană marți dimineața.

"Peste o sută de angajaţi din cel puţin şase oficii poştale din Cluj-Napoca - oficiile nr. 1, 13, 11 şi 6, dar şi de la două oficii din Câmpia Turzii şi Dej - au declanşat o grevă spontană, în semn de solidaritate cu colegii din Bucureşti, dar şi în semn de protest faţă de diminuarea normelor de lucru. Este vorba despre angajaţii din tura de dimineaţă care au încetat activitatea şi au ieşit în faţa sediilor oficiilor, dar şi de factori poştali", a spus Şinka conform Mediafax.

Liderul de sindicat nu a putut preciza cât va dura acţiunea de protest.

Comentarii Facebook