Protest la Onisifor Ghibu. Se desființează clasa de mate-informatică, una de TOP din județ - FOTO

 

Conducerea Liceului ”Onisifor Ghibu” a decis să desființeze clasa de matematică-informatică. Părinții au declanșat un război.

 

Miercuri seara au organizat un protest și au adunat semnături pentru a nu fi desființată clasa.

 

Decizia ISJ Cluj de a desfiinta una din cele patru (si asa putine) clase a IX-a ale Liceului Teoretic "Onisifor Ghibu", din care una de limba maghiara, a cazut ca traznetul peste dascali, copii si parinti. Toti cei vizati isi vor exprima protestul fata de aceasta decizie prin petitii adresate ISJ. Vad un liceu cu traditie, singurul din cartierul Grigorescu si cel mai solicitat de copiii din localitatile din zona metropolitana Floresti, Gilau si Baciu. Vad un liceu cu un bun renume, care risca sa piara incetul cu incetul prin astfel de decizii luate pe criterii deloc transparente. Haideti, atunci, sa ne mobilizam cu totii, copii, cadre didactice, parinti ai elevilor din Ghibu, dar si cetateni ai Clujului care considerati ca merita sa sprijiniti o astfel de cauza, sa impiedicam punerea in practica a unei astfel de decizii pe considerentul ca nimeni nu misca un deget, c-asa-i romanul, pasiv...”, a afirmat un părinte pe o pagină de socializare.

 

Conducerea liceului explică de ce s-a luat această decizie: ”Ar fi al treilea an când noi nu avem clasă socio-umană și am optat. Am tăiat mate-info și am păstrat socio-umanele pentru că altfel mi se periclitau normele profesorilor. Cam 80% dintre ei rămân la noi la liceu, la diferite secții”, a spus Monica Bereș, directorul Liceului.

 

Conducerea Inspectoratului Școlar Cluj afirmă că alte 10 clase trebuie desființate în Cluj-Napoca.

 

Se acordă un număr de clase în funcție de numărul de absolvenți de clasele a opta. Din păcate la nivelul municipiului Cluj-Napoca, în acest an, discutăm de 9 - 10 clase, adică 250 de elevi, mai puțini față de anul trecut”, a precizat șeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus. 

 

Decizia de la Liceul Onosifor Ghibu a fost luată de Consiliul de administrație al școlii. 

 

Astfel, din toamna anului 2016, la liceul din Grigorescu vor mai fi numai 3 clase a IX-a: de științe ale naturii și de științe sociale și o clasă în limba maghiară - specializarea științe ale naturii.

 

A fost luat decizia de a se renunța la una dintre cele mai bune clase din județ, cea de Matematică-informatică.

 

Ultima medie cu care s-a intrat în 2015 la la această clasă au fost de 9,44, iar la clasa în limba maghiară 4,90.

Comentarii Facebook