Protest la Cluj al avocaților, după ce avocatul Robert Roșu a fost condamnat la închisoare în dosarul Băneasa


Zeci de avocați de la Cluj au protestat luni dimineața, 21 decembrie, față de condamnarea avocatului Robert Roșu în dosarul Ferma Băneasa.

Robert Roșu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare, după ce a solicitat cererea clientului său, prințul Paul de România, punerea în executare a două sentințe definitive și irevocabile pronunțate în favoarea acestuia.

Conform anchetatorilor, Robert Roșu știa ca Paul Al României nu avea niciun drept pentru aceste retrocedari. Totuși, el s-ar fi implicat activ in demersurile de încheiere contracte, transmitere notificari, conform celor convenite cu Truica. Acuzația de complicitate la abuz in serviciu are legătură cu modul in care i-a determinat pe cei din Consiliul de administrație al Institutului pentru Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Plantelor București sa dea o decizie in favoarea lui Al României, conform ziare.com.

Potrivit DNA, gruparea reusise retrocedarea frauduloasa doar a doua proprietati: Padurea Snagov (46,78 hectare de teren forestier) si Ferma Regala Baneasa (28,6 hectare).
Prejudiciul total in acest caz a fost calculat la suma de 145.398.569 de euro.

Comentarii Facebook