Protest în faţa sediilor PDL şi USL. Politicienii, "blocaţi" de un ZID de cărţi! FOTO/VIDEO

 

Un număr de aproximativ 50 de tineri ai Organizaţiei "Tinerii Mânioşi" au protestat miercuri în faţa sediilor PDL şi USL.

"Zidul pe care îl construim azi nu e al unei biserici, e al unei cetăţi. E un zid de apărare. Împotriva voastră", este mesajul pe care tinerii l-au transmis politicienilor.

Aceştia susţin că "de fiecare dată când Puterea se schimbă, vechii politruci sunt înlocuiţi de alţii şi mai sălbatici, şi mai inculţi, mai îmbătaţi de orgoliu, mai puşi, în ciuda nepriceperii, pe fapte - întotdeauna distructive, întotdeauna stupide.

Schimbarea misiunii ICR dinspre promovarea unei culturi cu adevărat contemporane înspre "cultivarea identităţii naţionale a românilor de peste hotare" înseamnă un regres conceptual de peste un secol şi jumătate, promovând, în locul creativităţii, conformismului colaboraţionist cu Puterea şi generând o autoizolare cum nu se poate mai dăunătoare.

Desfiinţarea TVR Cultural nu este o soluţie la criza financiară profundă a instituţiei. Raport la cheltuielile globare, bugetul destinat acestei "nişe" e infim", mai susţin tinerii.

De asemenea, un alt punct pe care aceştia l-au atins este cel legat de AFCN. Astfel, "diminuarea rezultată din redirecţionarea fondurilor provenite de la Loteria Naţională înspre bugetul general al statului, înseamnă de fapt o nouă marginalizare a artiştilor, creatorilor, gânditorilor "neoficiali", nealiniaţi, care îşi obţineau finanţarea prin simpla calitate a proiectelor pe care le propuneau".

Mesajul pe care Tinerii Mânioşi îl au pentru politicieni este următorul: "Ne-aţi obligat să ne considerăm, începând de astăzi, duşmanii voştri. Arta este importantă, arta trezeşte. Cultura formează indivizi, întăreşte cunoaşterea şi respectul de sine, cheamă libertatea. ...Mesajul nostru pentru voi, domnilor politicieni, e, în fond, un singur cuvânt: Păzea!".

Tinerii au făcut un zid din cărţile aduse chiar la intrarea în sediile PDL şi USL de pe Bulevardul Eroilor.

Protestul a ţinut în jur de 10 minute, timp în care tinerii au afişat mai multe mesaje pentru politicieni. 

 

Anca Baciu

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook