Protest ANTI Roșia Montană la Cluj! Manifestanții cu o ROȘIE gonflabilă au pornit pe străzi - FOTO

 

Circa 1.500 de protestatari față de proiectul de exploatare a aurului de la Roșia Montană au ieșit în stradă și în această duminică la Cluj-Napoca.

 

Manifestanții s-au strâns în Piața Unirii, la ora 17.00, iar de acolo ”fiecare” a pornit într-un marș din Piața Unirii până în Mărăști și înapoi în Centru, cu oprire la Primăria Cluj-Napoca. ”Eu, personal, voi porni într-o plimbare prin Cluj-Napoca pe traseul Piața Unirii - Bulevardul Eroilor - Dorobanților - Piața Mărăști - Kaufland - strada București - strada Traian - Prefectura Cluj - Primăria Cluj-Napoca. Poate mă voi întâlni cu unii dintre voi pe acest traseu. Este o plimbare pe care o face fiecare”, a spus la finalul discursului din Piața Unirii, unul dintre liderii acțiunii de protest.

 

 

 

Pe parcursul marșului, jandarmii au format un cordon pe lângă protestatari, care au mărșăluit pe străzi, blocând traficul.

 

-------------------------- 

UPDATE 

 

Protestatarii au blocat traficul în fața Primăriei Cluj-Napoca, în jurul orei 20.00. Au eliberat câte un sens de circulație, astfel că traficul s-a putut derula, deși cu greutate.

 

S-a strigat ”Jos Guvernul”, ”Jos Ponta, jos, că eşti un mincinos”.

 

S-a scandat și împotriva şefului Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, Sorinel Budişan, considerat vinovat pentru incidentele de la protestul de săptămâna trecută: ”Ponta are un pulan, colonelul Budişan”.

Comentarii Facebook