Marti 15 Iunie

Pronostic sumbru! Prefectul Clujului: ”Astăzi vor fi peste 200 de cazuri”


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat, joi dimineață, în cadrul unei emisiuni radio, că la Cluj se va înregistra un nou record absolut de cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore.

Conform prefectului, joi se vor înregistra peste 200 de cazuri noi, iar municipiul Cluj-Napoca va ajunge la o incidență de 2,5 cazuri la 1.000 de locuitori.

"Azi vor fi peste 200 de cazuri noi, record absolut. E o consecință a relaxării prea mari a clujenilor, vorbim de socializare excesivă - de acolo provin majoritatea cazurilor de azi, din petreceri, restaurante. Suntem pe un trend deosebit de accelerat și dacă nu respectăm regilile, vom ajunge să carantinăm orașul. Cifrele vor trece foarte repede de 3 la mie și atunci măsurile pe care vom fi nevoiți să le luăm vor fi mult mai dure. Dacă ieri eram la 1,95 pe județ și la Cluj-Napoca, fără focare, la 2,18, astăzi lucrurile vor fi diferite, vom trece peste 2 pe județ și vom ajunge pe municipiu la 2,5 la mie", a declarat prefectul Mircea Abrudean, la ZIUA LIVE.

Acesta a precizat că, în cazul în care se va trece de 3 cazuri/1.000 de locuitori se vor face analize privind impunerea unor restricții mai dure, inclusiv  carantinarea unor zone sau orașe întregi, dacă va fi nevoie.

Comentarii Facebook