Prognoza meteo pe două săptămâni. Vezi cum va fi vremea până la începutul lunii aprilie



Administrația Națională de Meteorologie a emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada 24 martie - 6 aprilie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

TRANSILVANIA

După valorile foarte ridicate înregistrate inclusiv în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii aerului în 25 şi 26 martie va fi uşor sub mediile multianuale specifice, respectiv de 10…11 grade. Pentru restul intervalului sunt estimate temperaturi maxime de 11…14 grade, apropiate de normalul climatologic pentru sfârşit de martie şi început de aprilie. Şi în privinţa temperaturilor minime, la nivelul întregii regiuni, se estimează o scădere, astfel că vor fi în medie 0...3 grade, reprezentând valori specifice perioadei. Totuşi, vor mai fi şi nopţi cu temperaturi uşor negative, în special în zonele depresionare.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în perioada 24 - 25 martie, când acestea vor fi frecvente şi în cantităţi mai însemnate, dar şi în jurul datelor de 28 martie şi 1 aprilie. În restul intervalului de prognoză, aria ploilor, în general slabe, va fi mai restrânsă.


LA MUNTE

După valorile ridicate înregistrate în data de 24 martie, vremea se va răci, astfel că regimul temperaturii va deveni apropiat de cel climatologic normal. Sunt estimate în medie temperaturi maxime de 2 la 6 grade şi minime nocturne sub pragul de îngheţ.

Precipitaţiile vor fi mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în perioada 24 - 25 martie, dar şi în jurul datei de 28 martie. În special la altitudini mari, mai sunt posibile şi lapoviţe sau ninsori.

La Cluj, meteorologii anunță vreme destul de caldă în următoarele două săptămâni, cu temperaturi ce vor ajunge până la 16 grade Celsius.

Comentarii Facebook