Prognoza meteo până la finalul lunii septembrie. Cât de mult se va răci vremea


Meteotologii de la ANM au emis o estimare a valorilor termice medii pentru perioada de prognoză 16 septembrie - 29 septembrie.

Astfel, în Transilvania, vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va scădea treptat, de la 25 de grade în prima zi până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 24 de grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul intervalului de prognoză. 

Media minimelor termice din primele două nopți, în jurul a 11 grade, va scădea în data de 19 septembrie până la 4 grade, scădere ce va continua și va ajunge la o medie de 2 grade în 21 și 22 septembrie, ulterior urmând o creștere treptată până în 26 septembrie, când se va ajunge la 9 grade, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii septembrie.

Probabilitatea pentru apariția ploilor, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în intervalul 17-19 septembrie și după data de 25 septembrie.


Comentarii Facebook