Procurorii DIICOT, percheziții de amploare la dealerii din Cluj-Napoca! Marfa era vândută inclusiv minorilor


Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Suceava au făcut percheziții în Cluj-Napoca și Suceava la mai multe locuințe. Mai multe persoane din Rădăuţi sunt suspectate că vindeau droguri şi substanţe psihoactive unor consumatori, inclusiv minori. Marfa era achiziţionată din străinătate şi de la persoane din Cluj, potrivit News.ro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog, fac, marţi, 27 de percheziţii domiciliare, dintre care 25 în judeţul Suceava şi 2 în municipiul Cluj-Napoca, într-un dosar vizând constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada iunie 2022 - martie 2023, mai multe persoane de pe raza municipiului Rădăuţi, judeţul Suceava, au constituit un grup infracţional organizat specializat în traficul de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe cu efect psihoactiv, acestea comercializând substanţele consumatorilor, inclusiv minori, de pe raza municipiului şi a localităţilor limitrofe. Membrii grupului infracţional au achiziţionat substanţele, destinate vânzării, atât din străinătate, cât şi de la persoane din municipiului Cluj-Napoca”, a transmis DIICOT.

Au fost găsite aproximativ 3,5 kilograme de droguri

Procurorii au precizat că, pe parcursul cercetărilor, au fost făcute mai multe capturi de droguri de risc şi mare risc, precum şi de noi substanţe psihoactive, în cantitate totală de aproximativ 3,5 kilograme.

Conform sursei citate, membrii grupării au comercializat drogurile şi substanţele psihoactive cu sume cuprinse între 200 şi 250 de lei per gram. Astfel, doar din capturile realizate, rezultă o sumă minimă de 700.000 de lei (aproximativ 140.000 de euro) pe care membrii grupării ar fi putut să o obţină din vânzarea de substanţe interzise.

Comentarii Facebook