Primul maraton al Clujului are loc in 10 aprilie 2011. Sunt asteptati o mie de alergatori

Primul Maraton International al Clujului, care va cuprinde patru probe, are loc in 10 aprilie.

 

Cea mai importanta proba este maratonul, pe o distanta de 42,195 de kilometri. La semimaraton se va alerga pe jumatatea distantei standard, respectiv 21,0975 de kilometri. Cursa populara se desfasoara pe o distanta de 6 kilometri, iar pentru cei mai mici se organizeaza Cursa pentru copii, pe distanta de 2 kilometri.

 

La cele patru probe sunt asteptati peste 1.000 de participanti, atat profesionisti, cat si amatori. Reprezentantii Primariei Cluj anunta ca deja s-au inscris sportivi din peste 10 tari, printre care Ungaria, Moldova, Ucraina, Italia, Polonia, Finlanda, Suedia, Belgia, Olanda si Franta.

 

"Maratonul este mai mult decat o demonstratie a calitatilor fizice ale unui sportiv, este o proba de vointa, preseverenta, asumare a unui obiectiv. De aceea, indiferent de locul pe care il ocupă, un alergator care reuseste sa treaca linia de finish a unui maraton este un campion si un exemplu pentru comunitatea sa. Primaria va oferi un premiu special clujeanului care va trece primul linia de final la capatul cursei de 42,195 km", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Evenimentul este organizat de Asociatia Runners Club si agentia Respect Media, in colaborare cu Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si Federatia Romana de Atletism.

Comentarii Facebook