Primul accident pe autostrada Transilvania a blocat o iesire timp de 3 ore

Iesirea de pe autostrada Transilvania a fost blocata timp de 3 ore din cauza unui accident de circulatie. Un TIR a derapat pe carosabilul umed si a intrat frontal intr-un alt autotren.

Soferul autotrenului care a produs accidentul a declarat ca nu avea viteza si ca a derapat deoarece "drumul era acoperit cu gheata. Nu aveam viteza, maxim 30 - 40 la ora, dar deoarece pe podul de la intrare de pe autrostrada era umed si pe drum era mazga am alunecat si m-am oprit in TIR - ul care venea de pe contrasens", a declarat soferul Danut Puscas, in varsta de 33 de ani.

El venea de la Brasov si nu era incarcat. Soferul de pe celalalt TIR a fost ranit la un picior si a fost transportat de urgenta la Unitatea de Primire a Urgentelor Cluj.

"Autotrenul care circula de la Turda spre Cluj la iesirea de pe autostrada A3 nu a adaptat viteza la conditiile de trafic si a intrat in alt participant la trafic, care venea de pe contrasens", a declarat un politist aflat la fata locului.

El a mai spus ca soferul accidentat se afla in fara oricarui pericol si ca se intreprind cercetari pentru stabilirea cu exactitate a imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

De la ora 10.30, cand s-au ciocnit cele doua autotrenuri si pana la ora 13.00, iesirea de pe autostrada Transilvania spre Drumul National 1 a fost blocata, soferii fiind deviati de lucratorii de la autostrada.

Comentarii Facebook