Primăvara își intră în drepturi. Urcă temperaturile în întreg județul Cluj în următoarele două săptămâni


Administrația Națională de Meteorologie a făcut o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 4-17 aprilie. Temperaturile vor crește în județul Cluj în unele zile peste valorile acestei perioade, arată meteorologii, și vom trece de la geci groase la tricou de la o zi la alta.

În perioada 4–9 aprilie temperaturile maxime vor fi în creștere de la 5 grade în prima zi spre medii în jurul a 19 grade în ultima, arată ANM. Ulterior vremea se va răci, astfel încât media regională a maximelor în zilele de 10 și 11 aprilie va fi de 13–15 grade.

În intervalul 12–14 aprilie, temperatura aerului va fi în creștere și se vor înregistra maxime cuprinse între 22 și 25 de grade, în medie regională.

Din 15 aprilie, vremea se va răci din nou, spre medii ale maximelor de 16 grade. Media minimelor va crește de la -6…-4 grade, în 4 și 5 aprilie, spre 4..5 grade în data de 10 aprilie.

În următoarele două zile, temperatura aerului va scădea (minime de 1…2 grade), apoi va crește (minime de 5…6 grade), iar în perioada 15-18 aprilie mediile minimelor vor scădea treptat (valori minime în jurul a 4 grade).

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 7–11 aprilie, respectiv 14–17 aprilie.


Comentarii Facebook