Primarul Sorin Apostu: Bartolomeu Anania, prin intreaga sa viata, a fost un model de urmat pentru credinciosi si un stalp al ortodoxiei

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, considera ca disparitia mitropolitului Bartolomeu este o grea pierdere pentru clujeni si ortodoxia romaneasca.

 

"Personalitate marcanta a credintei stramosesti, Bartolomeu Anania, prin intreaga sa viata, a fost un model de urmat pentru credinciosi si un stalp al ortodoxiei. Intronizarea IPS Bartolomeu Anania la Cluj-Napoca, pe scaunul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, in anul 1993 a insemnat un eveniment remarcabil in istoria religioasa a Clujului", sustine intr-un comunicat primarul Sorin Apostu.

 

"Regretam cu durere in suflet trecerea la cele vesnice a IPS Bartolomeu Anania, cetatean de onoare al urbei noastre, si suntem alaturi de intreg clerul ortodox si de credinciosii clujeni in aceste clipe grele si incercate. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!", isi incheie mesajul primarul Soprin Apostu.

 

Mesajul a fost transmis la Mitropolie de viceprimarul Radu Moisin in seara zilei de luni, 31 ianuarie, la cateva ore dupa ce mitropolitul Bartolomeu a incetat din viata.

Comentarii Facebook