Primarul din Mociu l-a zdrobit în BĂTAIE pe un inginer din Palatca. Poliţia Cluj se mişcă cu încetinitorul


Poliţiştii clujeni au început, cu greu, ancheta în cazul scandalului în care a fost implicat primarul din Mociu, Horvath Marton, membru UDMR.

 

La aproape o lună de la incident, un inspector de la Serviciul de Investigaţii Criminale l-a audiat pe inginerul Eugen Serdenciuc, victima primarului din Mociu. Bărbatul, care este angajat al Primăriei Palatca, susţine că soţia lui a depus plângerea păenală în data de 14 martie şi a fost chemat la audieri abia în data de 1 aprilie.

"Poliţistul m-a trimis la Instititul de Medicină Legală Cluj de unde am primit un certificat medico legal care atestă leziunile suferite în urma agresiunii şi în care scrie că mi se acordă un număr de 35 de zile de îngrijiri medico legale", spune Serdenciuc.

În 9 martie 2014, la un restaurant din comuna Ţaga, angajaţii de la sapte primării din zona de nord est a judeţului Cluj au fost invitaţi să participe la o petrecere ocazionată de Ziua Internaţională a Femeii. Între invitaţi, şi primarul din Mociu, Horvath Marton, şi viceprimarul Valentin Bercheşan. La un moment dat, în timp ce îşi ţinea discursul, primarul Horvath Marton a fost întrerupt de inginerul Serdenciu care i-a spus că ar trebui să îşi dea demisia din moment ce a fost declarat, oficial, colaborator al Securităţii, prin sentinţă definitivă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Eugen Serdenciuc susţine că la plecare a fost aşteptat de primar şi de viceprimar. "Am ieşit în curte să dau un telefon şi să îmi anunt familia că plec spre casă”.

"M-a strigat primarul în timp ce eu vorbeam la telefon. Apoi m-a lovit în cap şi am căzut la pământ. M-am ridicat cu greu şi atunci am căzut din nou şi mi-am pierdut cunoştinţa", declară inginerul topograf.

Un angajat al Primăriei Palatca a sunat speriat la 112 şi a cerut intervenţia unei ambulanţe deoarece bărbatul se afla în stare de inconştienţă.

"Domnul primar mi-a cerut pe un ton ridicat să sun la 112 şi să spun că nu mai e nevoie de ambulanţă. De frică m-am conformat", spune şi angajata Primăriei Palatca

La aproape o lună de la incident, Eugen Serdenciu se simte rău. A fost diagnosticat cu dublă fractură craniană şi trei hematoame subdurale.

"Am ameţeli, dacă merg mai mult, sau mă aplec, am ameţeli şi îmi pierd echilibrul. Când lucrez la calculator mai mult de 40 de minute, sunt inginer topograf şi fac expertize, încep să nu mai văd bine. Am auzit că viceprimarul Bercheşan mă ameninţă prin Mociu că mă va da în judecată pentru calomnie şi că va trebui să îmi vând casa ca să le pot plăti lor daunele. El a fost de faţă cînd primarul m-a lovit în cap", povesteşte Serdenciuc.

Comentarii Facebook