Primarul din Huedin, Mircea Morosan: "Am depus cereri la Directia Apelor pentru curatarea albiilor, dar nu s-a intamplat nimic"

Primarul din Huedin, Mircea Morosan, sustine ca a cerut inca de anul trecut Apelor Romane sa regularizeze cursurile Crisului Repede si Domosului, dar ca acest lucru nu s-a intamplat.

 

Morosan a declarat pentru Stiri de Cluj ca si anul trecut au avut loc inundatii in Huedin, dar de mai mica amploare. "Am depus cereri la Directia Apelor Oradea, de care apartinem, pentru curatarea albiilor Crisului Repede si a Domosului, dar nu s-a intamplat nimic. Dupa ce vom termina evaluarea pagubelor, voi incepe din nou demersurile pentru regularizarea cursurilor", a spus primarul Huedinului.

 

Autoritatile locale au terminat evaluarea pagubelor produse de inundatiile de luni. Au fost afectate grav 158 de gospodarii si 8,5 kiloemtri de sosea de pe 21 de strazi ale orasului. De asemenea, au fost inundate 70 de hectare de teren agricol si 200 de hectare de fanate.

 

"Am evaluat pana acum doar strazile, pentru a caror reparare avem nevoie de 3 milioane de lei. Chiar astazi vom duce documentatia la Prefectura Cluj. Speram sa obtinem fonduri de la Guvern, pentru ca bugetul nostru nu poate suporta asemenea costuri", a mai spus Mircea Morosan. Una dintre strazile din oras este impracticabila, dupa ce viitura a rupt asfaltul.

Comentarii Facebook