Primarul din Florești a discutat cu asociațiile de protecție a animalelor pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân


Bogdan Pivariu, primarul din Florești, a discutat cu asociațiile de protecție a animalelor pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân sau a celor lăsate nesupravegheate. 

Ştiu foarte bine că ȋn Floreşti avem o problemă cu animalele cu şi fără stăpân. Sunt doctor ȋn medicină veterinară și am morala de medic foarte bine dezvoltată. Pornind de la acest motiv şi de la faptul că o localitate de anvergura Florestiului nu ȋşi poate permite să nu rezolve această situaţie, sunt ȋn căutare de soluţii.

Ȋn cursul zilei de azi am avut o ȋntâlnire cu reprezentanţii asociațiilor pentru protecția animalelor, care au dat curs invitației mele: Arca lui Noe; NUCA Animal  Welfare; Sirius Animal Rescue; Doamna avocat Cristina Petre.

Este foarte important că există deschidere de ambele părţi şi că ȋmpreună vom constitui un consiliu consultativ pentru aceste probleme, iar la ȋnceputul lunii decembrie, la următoarea ȋntâlnire vom definitiva strategia pe termen mediu şi lung ȋn vederea combaterii acestor probleme atât de importante pentru ȋntreaga comunitate”, a declarat primarul din Florești, Bogdan Pivariu. 

Edilul a precizat că ”pe termen lung, mă angajez să construim un adăpost propriu al Floreştiului, la standarde europene, care să deservească atât animalele fără stăpân cât şi cele cu stăpân lăsate nesupravegheate”.

Comentarii Facebook