Primarul din Dej susține că de vină este și cel care a filmat câinele lovit de mașină și aruncat la gunoi de angajații Primăriei

 

 

Primarul orașului Dej, Morar Costan, a precizat că și persoana care a semnalat cazul câinelui accidentat de un șofer și aruncat ca un sac de gunoi de angajații Primăriei are o parte de vină în tot scandalul.

 

Referitor la situaţia relatată în mass media, cu privire la câinele accidentat pe strada 1 Mai din Dej, va informez că Serviciul de ecarisaj a fost sesizat despre acest caz cu doar 20 minute înainte de intervenţie. 

 

Pentru ca situaţia să fie rezolvată în cel mai scurt timp, la faţa locului a fost trimisă cea mai apropiată echipă, formată din angajaţi de la Formaţia de întreţinere zone verzi, care deşi nu era responsabilă cu ridicarea câinilor comunitari, a intervenit, transportând câinele în adăpost. În tot acest timp nu s-a pus problema agresării animalului rănit prin folosirea unor ustensile care să-i agreveze şi mai mult starea, şi în nici un caz să fie aruncat la gunoi, cum au titrat unele publicaţii.

 

Nu pot să nu îmi pun întrebarea, de ce persoana care a observat şi filmat câinele rănit şi abandonat pe marginea drumului, nu l-a dus chiar ea la adăpost, aşa cum a fost îndrumată de către reprezentanţii Asociaţiei Anima Pro Terra. Mai mult, după 24 de ore, aceeaşi persoană revine la faţa locului, şi realizează filmarea, vreau să cred că fără premeditare, după care imaginile au fost postate pe o reţea de socializare”, a declarat Morar Costan.

 

Primarul Dejului susține că ”fiecare dintre noi, avem datoria morală de a lua atitudine în anumite situaţii, şi prin fapte. Problema câinilor comunitari nu este una existentă doar la nivel local, aceasta reprezentând o realitate la nivel naţional. Primăria municipiului Dej încearcă să gestioneze situaţia câinilor fără stapân în condiţiile legii, prin construirea unui adăpost adecvat, dar şi prin derularea unor campanii de sterilizare.

 

Administraţia dejeană depune toate eforturile pentru ca animalele fără stăpân să nu mai reprezinte o problemă la nivelul municipiului, însă dacă ne dorim ca acest fenomen să rămână de domeniul trecutului trebuie să ne implicam cu toţii”. 

Citește mai jos întreaga poveste...Câine lovit de mașină, aruncat de angajații Primăriei Dej la gunoi, deși era în viață - VIDEO IMAGINI ȘOCANTE

 

Comentarii Facebook