Primaria Turda vrea sa investeasca un milion de euro in camere de supraveghere a orasului


Primaria orasului Turda vrea sa investeasca un milion de euro pentru amplasarea in oras a 40 de camere de supraveghere a traficului si a zonelor publice.

"Aceste camere ne-ar ajuta foarte mult pentru ca ar putea fi folosite si de politia locala, care la noi este in acelasi sediu cu politia comunitara si este practic un unic post de comanda. Imaginile de pe camerele de supraveghere ar putea fi folosite si de politisti pentru diversele infractiuni care sunt semnalate in municipiu", a declarat pentru Stiri de Cluj primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie.

Investia este estimata la 4,5 milioane de lei, dar "inca nu stim cu exactitate valoarea pentru ca s-a facut numai un studiu preliminar, inca nu s-a facut studiul de fezabilitate. Oricum este un proiect pentru anul 2011 si vrem sa il prindem in finantare atunci", a mai spus Tudor Stefanie.

Edilul din Turda sustine ca aceste camere pot fi folosite atat pentru supravegherea traficului, a centrului orasului, dar si pentru o monitorizare tip radar.

Tudor Stefanie a declarat ca nu s-a inspirat in aceast proiect din intiativa colegului sau de partid, primarului Sorin Apostu. "Nu are nicio legatura cu primarul Apostu. Noi ne gandim de o vreme sa facem aceasta monitorizare cu 40 de camere si acuma presam pentru a prinde o finantare", a mai spus Stefanie.

In Cluj-Napoca urmeaza sa fie montate 200 de camere de supraveghere, iar firma care va castiga licitatia "va pune mana" pe un contract de 6,2 milioane de lei, care se va intinde pe 7 ani.

Comentarii Facebook