Primaria le raspunde celor care contesta toaletarea din Parcul Central cu un set de fotografii VEZI imaginile

 

Primaria Cluj-Napoca le raspunde celor care contesta lucrarile de toaletare a copacilor din Parcul Central cu o serie de fotografii, care demonstreaza ce se poate intampla daca arborii nu sunt curatati la timp.

 

La sfarsitul lunii iulie 2011, Clujul a fost lovit de una dintre cele mai puternice furtuni din ultimii ani, iar vijelia a doborat zeci de arbori din parcurile orasului si din Cimitirul Central. "Fotografiile prezinta situatia din cimitir, din 21 iulie 2011, cand aleile au fost blocate si multe cruci daramate de copacii smulsi din radacina de furtuna. Aceasta situatie s-a intalnit si in parcuri, vietile clujenilor fiind puse in pericol. Lucrarile de toaletare facute acum in Parcul Central sunt necesare pentru ca acesti copaci sunt batrani. Coronamentul trebuie intinerit si specialistii consultati de cei care executa lucrarea au ales aceasta masura mai radicala, dupa unii, dar necesara", au precizat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

 

Ecologistii contesta aceste lucrari si precizeaza ca arborii puteau fi crutati, iar lucrarile de toaletare sa fie mai "blande".

 

"Toaletarea arborilor nu se face prin taierea ramurilor groase si a intregului sistem de crengi care sustin foietajul, pentru ca urmarile sunt patrunderea prin rani a agentilor patogeni, precum ciupercile de putregai, si a insectelor daunatoare, precum gandacii de scoarta, reducerea aproape la zero a fotosintezei, a evapotranspiratiei si a respiratiei arborilor, toate insemnand, pe scurt, condamnarea acestora la moarte lenta", avertiza conf. dr. Ecaterina Fodor, biolog, consultat de Grupul pentru Actiune Sociala Cluj.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca sustin ca, dupa toaletarea arborilor din Parcul Central, copacii vor fi tratati cu substante de protectie impotriva daunatorilor.

 

Vezi si alte imagini de dupa furtuna din luna iulie...

Zeci de copaci, culcati la pamant in parcul din spatele Teatrului National din Cluj-Napoca de vijelie VIDEO si FOTO

Morminte rasturnate si cruci daramate in Cimitirul Central, in urma furtunii de miercuri dupa-masa VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook