Primăria îi răspunde clujeanului executat silit pentru că și-a plimbat câinele fără lesă. Îi explică de ce a fost amendat



Un clujean s-a plâns pe site-ul domnuleprimar.ro de faptul că este este executat silit pentru că și-a plimbat cîinele fără lesă. Mai mult, acesta susține că polițistul era beat și că i-a cerut și șpagă.

Am primit două amenzi in 2010, una pentru plimbare caine fara punga si faras, iar alta fara buletin în valoare de 600 lei amandouă, fară posibilitatea de plata la jumatate in 48 ore. În procesul verbal pe care l-am primit prin posta, la martori in proces era specificat lipsa martori, dar martor sunt eu pentru ca politistul comunitar era rupt de beat la ora 9.00 dimineata si mi-a cerut 5 lei.

Din pacate pana am urcat la etajul 3 sa-i aduc bănuții el a disparut, iar eu m-am trezit cu un mic cadou aceste 2 amenzi. Contestatie am facut, mi s-a anulat amenda pentru ca nu au fost martori, iar Primaria a facut recurs. Acum sunt somat cu executare silita.

Sunt constient pentru ce spun si poate fi considerată declaratia mea denunt calomnios, dar asta este adevarul. Am o întrebare: daca ma fac politist comunitar pot trimite si eu amenzi cui m-o suparat?

Acum Finantele sunt fericite ca iau bani. Titlu executoriu nr.1674/01.07.2010. Multumesc Politiei comunitare, Serviciilor financiare ale Primariei si avocatilor care își fac treaba exemplar. Eu se pare ca am plimbat un caine în Cluj si nu l-am plimbat in București, pentru Antena 3”, a scris Naghi Paul, pe site -ul domuleprimar.ro.

Reprezentanții Primăriei i-au răspuns bărbatului și i-au explicat pentru ce a fost amendat.

Va informam ca ati fost sanctionat contraventional pentru urmatoarele fapte:

- ati refuzat sa va legitimati la cererea indreptatita a politistului local

- ati fost surprins cu cainele dumneavoastra fara a detine lesa, botnita etc.

Prin urmare, politistul local a intocmit in 1 iulie 2010, conform legislatiei in vigoare (HCL nr. 84/1996 privind cresterea, intretinerea si circulatia cainilor in municipiul Cluj-Napoca si Legea nr. 61/1991 republicata si actualizata pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala) 2 procese verbale de constatare a contraventiei.

Va aducem la cunostinta faptul ca Legea nr. 61/1991 republicata si actualizata pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, nu prevede posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii.

Sub aspectul legalitatii incheierii procesului verbal de constatare a contraventiei de politistul local, instanta, prin sentinta judecatoreasca apreciaza ca au fost respectate dispozitiile O.G. nr. 2/2001 reactualizata.

Consideram ca afirmatiile formulate de dumneavoastra sunt subiective, tendentioase si lipsite de temei real”, i-au răspuns reprezentanții Poliției Locale.

Comentarii Facebook