Primăria îi îndeamnă pe clujeni să meargă pe jos, cu bicicleta sau trasportul în comun: Celebrăm Săptămâna Europeană a Mobilității


În perioada 16-22 septembrie, Primăria Cluj-Napoca celebrează Săptămâna Europeană a Mobilității, a cărei temă pentru anul 2019 este mersul pe jos și cu bicicleta în condiții de siguranță ("Safe Walking and Cycling").

Astfel, cu această ocazie, municipalitatea le-a transmis clujenilor o provocare de a merge, cel puțin într-o zi, pe jos, cu mijloacele de transport în comun, bicicleta sau alte transporturi alternative.

”Primăria Cluj-Napoca vă propune o provocare: haideți să încercăm ca în această perioadă să alegem, măcar într-o zi, să ne deplasăm altfel decât cu mașina. Fie că alegem mersul pe jos, pe bicicleta, sau cu transportul în comun - tramvai, troleibuz sau autobuz electric, fiecare dintre noi putem face o diferență prin acest mic efort”, transmir teprezentanții Primăriei.

Printre primii care s-a alăturat inițiativei este Cornel Marian Hoza, de la Beard Brothers. „Având un program destul de încărcat, care presupune multe întâlniri, chiar în orele de vârf ale zilei, aleg întotdeauna să evit traficul, optând fie pentru motocicletă fie pentru mersul pe jos. Nu știu de ce, dar ambele variante îmi inspiră o senzație de libertate și reușesc astfel să evit întâlnirile clasice de la birou și să mă bucur de zonele pietonale ale orașului.”, a spus acesta.


Comentarii Facebook