Primăria Cluj-Napoca promite un nou sens giratoriu în Piața Horea, Cloșca și Crișan


Primăria Cluj-Napoca promite implementarea unui sens giratoriu în una dintre cele mai periculoase intersecții din oraș, cea din Piața Horea, Cloșca și Crișan.

Plângerile clujenilor, în special ale bicicliștilor, în legătură cu intersecția de la hotelul Napoca au ajuns la urechile reprezentanților Primăriei Cluj-Napoca, care susțin că în viitor vor implementa un sens giratoriu în respectiva intersecție.

Doresc sa aduc in atentie o situatie in care nu de putine ori era sa fiu calcat de masina, eu fiind pe bicicleta.

Eu folosesc bicicleta zilnic in drumul meu de acasa spre serviciu si drumul cel mai scurt (si placut de altfel) trece si pe langa hotel Napoca, venind dinspre Str. Octavian Goga. Problema apare in intersectia din fata hotelului, pentru ca de cele mai multe ori soferii nu acord prioritate si biciclistilor. Fiindca s-a repetat de prea multe ori sa fiu la un pas de moarte, si pentru ca inteleg ca nu sunt in plan construirea de piste de biciclete, as propune macar semaforizarea intersectiei, astfel incat sa nu existe acest pericol pentru biciclisti. In plus, cred de asemenea ca s-ar fluidiza si traficul, mai ales cand vin foarte multe masini dinspre Str. General Dragalina (in jurul orei 18:00) si acestea trebuie sa acorde prioritate cate unei masini care vine dinspre Str. O. Goga sau Str. E. Grigorescu (asta pentru ca sunt dati cand folosesc si masina personala)”, s-a plâns un clujean pe domnuleprimar.ro.

Reprezentanții primăriei au dat curs sesizărilor spunând că ”pe viitor vom face un sens giratoriu in intersesctia din Piata Horea, Closca si Crisan, in prima etapa cu caracter experimental”.

Comentarii Facebook