Duminica 28 Aprilie

Primăria Cluj-Napoca nu respectă propriul regulament de folosire a trotinetelor. Sunt parcate în bătaie de joc față de taxiuri - FOTO


Trotinetele sunt parcate în cel puțin două zone din oraș chiar în ușa taximetriștilor din standuri, într-un gest care denotă lipsă de respect și colegialitate. Regulamentul privind utilizarea trotinetelor este clar și spune că nu e voie să fie parcate ”în zona standurilor de taxi, pe toată lungimea standului”, fiind două servicii concurente.

Trotinetele sunt amplasate neregulamentar în zona stației de taximetre, depășind și cei 0.5 metri lățime, lucru pentru care primăria refuză intervenția. Nu se respectă regulamentul trotinetelor 790/2020, pe care l-a emis tot Primăria Cluj-Napoca”, ne-a relatat un taximetrist clujean.

Regulamentul privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca este clar, dar Primăria Cluj-Napoca prin RADP nu-l aplică de lene

Art. 6 Amplasarea/staționarea trotinetelor electrice de către operatori și utilizatori a trotinetelor electrice este interzisă:

a) pe trotuare cu lățimea mai mică de 2 m;

b) în zona stațiilor de transport în comun, pe toată lungimea stației și 25 m înainte și după stație;

c) pe aliniamentele clădirilor sau ale gardurilor;

d) în zona standurilor de taxi, pe toată lungimea standului;

e) în zonele trecerilor de pietoni, pe toată lungimea trecerii și 25 m înainte și după trecerea de pietoni;

f) în locurile de parcare special amenajate pentru autoturisme;

g) pe spațiile verzi;

h) în intersecții și la mai puțin de 10 m de intersecții;

i) în zona acceselor auto și pietonale;

j) pe șantierele în lucru de pe domeniul public;

k) pe gurile de canal/aerisire sau căminele aferente rețelelor edilitare subterane.

Art. 7 Pe trotuarele cu lățimea de minim 2 m, amplasarea/staționarea trotinetelor electrice se face în dispunere paralelă cu bordura, înspre carosabil, pe aliniamentul copacilor și stâlpilor de pe trotuar, acolo unde aceștia există, cu condiția ocupării lățimii maxime de 0,5 m din lățimea trotuarului. Proiecția trotinetei electrice va fi exclusiv pe trotuar.

Art. 8 Amplasarea/staționarea trotinetelor este permisă pe zonele pietonale, în locații retrase care să nu împiedice accesul la diverese amenajări (fântâni arteziene, vestigii, intrări în spații comerciale și turistice etc.)”.

Comentarii Facebook