Primăria Cluj-Napoca analizează majorarea tarifelor de taxi


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit, joi, în cadrul unei emisiuni radio, despre posibilele majorări ale tarifelor de taxi.

Astfel, întrebat de un ascultător despre majorarea tarifelor de taxi, lucru solicitat de către Asociația Taximetriștilor în urmă cu ceva vreme, primarul a precizat că acest subiect este deja în analiză.

Trebuie să vină un raport nou al taximetriștilor, prin care solicită aceste majorări. Le analizăm, pe lege, și vom proceda în consecință. Am spus că nu vom evita subiectul. Le-am luat în ordine. Ne-a trebuit regulamentul de taxi, pentru că trebuie să vă reînnoiți licența până la începutul anului viitor și l-am adoptat în termen ca să se poată face acest lucru, iar acum ne ocupăm de acest subiect, analizând pe lege ce se poate face în acest sens. Subiectul este deschis în analiză la Primărie și de a se aplica. Exact cum am făcut și cu regulamentul pentru activitatea de taximetrie, unde am găsit numitorul comun, să se introduă din 2021 sistemul de plată cu cardul, etc.”, a declarat Emil Boc.

A cerut comisia un document suplimentar, care să evalueze ceea ce cere legea pentru analiza tarifelor și se va lua o decizie în consecință”, a mai spus Boc.A cerut comisia un document suplimentar, care să evalueze ceea ce cere legea pentru analiza tarifelor și se va lua o decizie în consecință”, a mai spus Boc.

În vara acestui an, Asociația de Monitorizare Taxi Transilvania a trimis un document prin care solicita Consiliului Local majorarea tarifelor de taxi până la 3,75 lei/km, pe timp de zi și 4,5 lei/km pe timp de noapte.

Comentarii Facebook