Primaria a obtinut castig de cauza in procesul deseurilor menajere

Curtea de Apel a dat miercuri o sentinta irevocabila prin care a pus capat contestatiilor la licitatia de salubritate menajera, desfasurata acum un an.

 

Societatea ASA Servicii Ecologice SA a contestat licitatia organizata acum un an de primarie pentru salubritatea menajera din oras. Miercuri, instanta a decis ca procedura de licitatie a fost corecta, informeaza Primaria municipiului Cluj-Napoca, printr-un comunicat de presa.

 

"Suntem in urma cu un an de zile din cauza acestei contestatii, insa ma bucur ca putem in sfarsit sa ne apucam de treaba si sa aducem la usa fiecarui clujean servicii de salubrizare la standardele anului 2010. Punerea in aplicare a acestor contracte va schimba radical aspectul orasului, va optimiza costurile atat pentru cetatenii care platesc sa li se ridice deseurile, cat si pentru societatile care le vor putea valorifica, iar Cluj-Napoca va fi unul dintre putinele orase din România care se va incadra la standardele de mediu impuse de Uniunea Europeana", a declarat primarul Sorin Apostu.

 

Potrivit reprezentantilor primariei, contractele incheiate cu Brantner Veres si Rosal vor permite colectarea gratuita a deseurilor electrice si electronice, dar si atragerea la bugetul local a 151.000 de euro, din redeventele pe care cele doua companii le vor plati primariei.

 

Una dintre companii, Brantner Veres se confrunta insa cu probleme: a notificat deja Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca ca va disponibiliza 20% dintre angajati.

Comentarii Facebook