Prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest din Ardeal, în 19-21 octombrie, la clădirea CAZINO

 

Asociația Editorilor din România organizează în perioada 19-21 octombrie 2012 o nouă ediție itinerantă a Salonului de Carte Bookfest.

 

Evenimentul, care se va desfășura sub egida Federației Editorilor din România, este organizat împreună cu Consiliul Local Cluj-Napoca și va avea loc în cazinoul din Parcul Central. Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele culturale din cadrul Salonului Bookfest.

 

Cele mai importante edituri românești vor oferi clujenilor ocazia de a-și achiziționa titlurile preferate cu reduceri importante.10.000 titluri din peste 50 de domenii editorialeîi așteaptă pe vizitatori în cele trei zile - 19, 20 și 21 octombrie - între orele 10:00 și 21:00.

 

Îmi doresc ca această inițiativă să contribuie la consolidarea dosarului de candidatură a municipiului Cluj-Napoca pentru a deveni Capitală Culturală Europeană în 2020. Evenimentele culturale de anvergură au devenit o obișnuință pentru clujeni în ultimii ani iar Bookfest apare astfel firesc, ca o contribuție necesară la peisajul cultural clujean aflat în plin avânt”, spune Grigore Arsene, președintele Asociației Editorilor din România, organizatorul evenimentului.

 

Salonul de Carte Bookfest a reușit să devină cel mai important salon internaţional de carte din România atât din punct de vedere al amplorii (în 2012 au fost peste 150 de expozanți și peste 300 de evenimente - lansări, dezbateri, mese rotunde, evenimente pentru copii, ateliere, concerte, proiecţii cinematografice) cât și prin dimensiunea internațională unică pe care a căpătat-o începând cu 2009, când invitatul de onoare a fost Spania. După ce anii următori invitații au fost Ungaria (2010), respectiv Franța (2012), în 2013 Bookfest va fi gazdă Germaniei, Austriei și Elveției, în cadrul proiectului ”Trei țări, o singură limbă”.

Comentarii Facebook