Prețurile au luat-o razna în 2022! Untul produs din „lapte de Ardeal” ajunge curând la 20 de lei. Cum să mai trăiască bine oamenii?!


Anul 2023 va debuta cu un val de scumpiri halucinante. Românii scot din buzunare tot mai mulți bani pentru alimentele de bază, iar asta pe lângă majorarea facturilor la gaze și electricitate. Astfel, un pachet de unt a ajuns să coste aproape 20 de lei. Oamenii sunt șocați de prețuri. Cum să-și mai permită să trăiască bine, când un produs local, de la un brand promovat ca fiind din Ardeal are asemenea prețuri?

Potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, prețurile la unt în anul 2022 au crescut cu 43,43%. Lucru ușor de observat la rafturile magazinelor, chiar și la cele care spun că au cele mai mici prețuri.

Astfel, o cutie de unt „din inima Ardealului” costă în supermarketurile clujene acum între 18,60 lei și 19,59 lei. 

Salariile rămân la fel, iar noi cu aceiași bani trebuie să ne descurcăm și cu produse mai scumpe și cu facturi mai mari. Mi se pare halucinant ca un produs care acum un an costa 11 lei să fie acum 20, deci practic e dublu. Trist… Să nu mai zic că e și un brand local”, a transmis un cititor Știri de Cluj.

unt.jpeg

Amintim că o companie olandeză deține fabrica clujeană Napolact, care comercializează produse cu eticheta „din inima Ardealului”. 

unt2.jpeg

Luna decembrie aduce noi scumpiri pentru români. Prețul produselor de bază din supermarketuri crește înainte de sărbători. Cele mai mari scumpiri sunt la carnea de porc, ulei și lactate, fiind și cele mai căutate în acest sezon. Analiștii economici estimează că, în luna decembrie, prețurile alimentelor vor crește cu aproximativ 15%. Potrivit monitorizării, în luna noiembrie, un coș de cumpărături ajungea la 170 de lei, însă luna aceasta ar putea trece de 200 de lei. 

Comentarii Facebook