Preţul biletelor pentru vizitarea Rezervaţiei Cheile Turzii a fost majorat. Vezi cu cât!

 

Consilierii judeţeni au discutat marţi, 28 august, în şedinţa de consiliu, despre posibilitatea creşterii preţului la biletele pentru vizitarea Rezervaţiei Naturale de interes naţional Cheile Turzii.

În acest moment, preţul biletelor este de 1 leu pentru copii şi 3 lei pentru adulţi.

"Întrucât, începând cu luna august al anului 2012, se vor introduce noi serii de bilete de intrare în rezervaţie pe hârtie de calitate superioară şi cu imagini din speciile protejate în rezervaţie, în scop educativ, ceea ce implică cheltuieli mai mari cu tipărirea acestora, se propune stabilirea tarifului de 2 lei pentru copii şi 4 lei pentru adulţi", susţine şi preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

"Dacă valoare biletului creşte cu 1 leu, asta nu strică deloc. Marcajele sunt deja vechi şi drumul pe care-l avem de la Cheia, care coboară până acolo este rău. Dacă această valoare creşte eu cred că aduce un plus", a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Istvan Vakar.

"Un tarif de grup ar fi mai potrivit pentru că dacă mergem cu 40-50 de persoane nu este acelaşi lucru, iar diferenţa de preţ se simte, chiar dacă este una mică. Ar trebui să fie şi un ghid care să explice mereu ceea ce se vede", a motivat consilierul judeţean din partea UDMR, Ferencz Ştefan.

Şi Remus Lăpuşan din partea PSD a intervenit spunând că "eu nu cred că prin majorarea preţului se rezolvă problemele acolo. Cred că trebuie să facem o listă care să presupună creşterea turismului în Cheile Turzii. Acest lucru nu este normal". 

Pentru a ajunge la un consens, Horea Uioreanu a spus că se gândeşte la posibilitatea de a crea un tarif de grup, până la prima şedinţă a lunii septembrie.

În urma creşterii preţului biletelor, acestea au suma de:

-intrare adulţi    - 4 lei /pers/zi

-intrare copii - 2 lei /pers/zi

Proiectul a trecut de votul consilierilor judeţeni cu 25 de voturi pentru, 4 împotrivă şi 4 abţineri.

Comentarii Facebook