Presupus pedofil se plimbă în voie prin Cluj! A început să atingă un copil chiar în autobuz, un bărbat a intervenit


Un grav incident a avut loc astăzi într-un autobuz din Cluj-Napoca, un bărbat în vârstă a început să atingă un copil, chiar de fața bunicii sale. Individul nu s-a oprit deși bunica copilului i-a zis să înceteze, acesta a cedat doar când un alt bărbat a intervenit.

Un bărbat din Cluj-Napoca este suspectat de pedofilie, un clujean spune că l-a văzut pe individ în această dimineață în autobuzul 32, încercând să atingă nepoțelul unei călătoare. Individul se afla pe scaunele din spatele băiatului, acesta a băgat mâna între ele pentru a atinge copilul pe cap și corp. Deși femeia i-a zis să nu atingă copilul, individul nu s-a oprit și a continuat să-l atingă pe micuț. Bărbatul cu chipiu a renunțat abia când a intervenit un alt călător, bărbatul a observat ce se întâmplă și din fericire nu a rămas indiferent.

Ia mâna de pe el, nu-l mai atinge pe copil. Nu ai voie să atingi niciun copil”, i-ar fi zis clujeanul, potrivit cititorului Știri de Cluj, care ne-a relatat acest incident. 

Da ce i-am făcut? Că nu i-am făcut nimic”, i-a răspuns individul cu nonșalanță.

După ce au coborât din autobuzul 32, femeia i-a mulțumit bărbatului, clujeanca s-a speriat în situația dată, neștiind cum să gestioneze lucrurile. Cei care îl mai văd în autobuz sunt rugați să sune la 112 pentru a lămuri acest caz. De asemenea, poate fi sesizat șoferul autobuzului.

poza 2.jpeg

Nu este prima dată când Știri de Cluj relatează incidente de hărțuire stradală, Clujul s-a umplut de dezaxați. Marți a fost un alt incident de hărțuire chiar în stație, relatat de o studentă, despre un caz similar de hărțuire a copiilor am scris și în 2016, incidentul a avut loc la fel în autobuzul 32. O tânără a reclamat atunci că un bărbat „vânează” copiii singuri

Ce spune legea despre hărțuirea stradală

La nivel legislativ, hărţuirea stradală este reglementată prin legea nr. 232 din 2018, care modifică legea nr. 202 din 2002 privind egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi. La art. 37, alin. 1, se precizează interzicerea oricăror comportamente de hărţuire, hărţuire sexuală sau hărţuire psihologică săvârşite în public, cât şi în privat. Acest tip de comportamente constituie contravenţie, dacă fapta nu a fost săvârşită în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerată infracţiune, se sancţionează cu amendă contravenţională de la 3.000 lei la 10.000 lei. Cele mai întâlnite forme ale hărţuirii stradale sunt: fluierături, claxonat, comentarii sexuale sau aluzii sexuale, comportament non-verbal cu tentă sexuală, priviri insistente şi indiscrete, pipăiri, urmărire.

Comentarii Facebook