Preotul Diț din Apahida, care a murit la nunta fiului său, va fi condus pe ultimul drum de un sobor de preoţi între care şi Mitropolitul Andrei

 

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei va oficia slujba de înmormântare a preotului Sabin Diţ, fost preot paroh în Apahida. Preotul a murit în cursul zilei de sâmbătă chiar la nunta fiului său. 

 

Înmormântarea va avea loc marţi de la ora 13.00.

 

IPS Andrei a declarat că îşi aminteşte cu plăcere de părintele Sabin Diţ, încă din perioada cursurilor de teologie. ”Era un om foarte de treabă. L-am cunoscut mai puţin ca preot de parohie, dar îmi aduc aminte cu plăcere de el, de când era la şcoală. Am oficiat sămbătă cununia fiului său, era plin de o bucurie de nedescris. Cred că din această multă bucurie i-a venit acest atac de acord”, a precizat pentru Ştiridecluj.ro, IPS Andrei. 

 

Preotul Diţ a murit chiar la nunta fiului lui. Potrivit martorilor la această tragedie, la un moment dat, în timp dansa pe muzică populară, preotului i s-a făcut rău. ”N-a apucat să ajungă la masa lui şi s-a prăbuşit. A fost prins de doi oameni care se aflau în preajma. Părintele a fost întins pe jos, dar nu s-a mai putut face nimic”, spune un locuitor din Apahida, care a participat la nunta fiului preotului Diţ. 

 

Despre viaţa părintelui Sabin Diţ, care a fost preot mai bine de 34 de ani în Apahida, cel mai bine vorbesc locuitorii acestui sat. Potrivit Apahida.ro, părintele Diţ a fost numit paroh în această localitate în anul 1979. ”Era un om respectuos şi bine văzut în comunitate. Te saluta chiar dacă erai pe cealaltă parte a drumului şi nu avea aere de superioritate, dovedind că aplică în viaţă ceea ce a citit cu regularitate din Scripturi. Ani de zile s-a dedicat şi elevilor, predând la şcoala din localitate orele de religie. De asemenea, s-a ocupat de renovarea monumentului istoric Biserica de Lemn Sfinţii Arhangheli MIhail şi Gavril”, a povestit un localnic. 

 

Preotul din Apahida, Sabin Diț, a murit la nunta fiului său

Comentarii Facebook