Preot din Cluj, condamnat să plătească daune, după ce a certat enoriașii la o înmormântare - VIDEO


Un preot din Tăuți trebuie să plătească daune morale unei familii, după ce a făcut scandal la o înmormântare. 

Totul s-a petrecut în 2020, atunci când preotul clujean  Florin Parasca le-a certat pe rudele unei persoane decedate chiar în timpul înmormântării. Preotul a menționat atunci că nu va începe slujba până în momentul în care acestea nu își cer scuze public de la el, deoarece ar fi făcut scandal atunci când au aflat că trebuie să plătească 5000 de lei pentru locul de veci. 

”Nu o să încep această înmormântare până când familia nu își cere iertare față de mine, pentru modul urât în care s-a comportat față de mine în ultimele 3 zile. 

Am fost jignit… 

Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă că am evidențe și martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci”,  spunea preotul, într-un filmuleț surprins chiar la înmormântare.

În cele din urmă, femeia fost înmormântată, iar preotul a fost sancționat, deoarece Hotărârile Sfântului Sinod interzic cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe.

Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului l-a sancționat atunci pe paroh cu dojană arhierească fiind obligat să restituie suma plătită familiei îndoliate și să își ceară scuze public. 

Acest lucru nu a fost suficient însă pentru rudele femeii, care au mers să-și caute dreptatea în instanță, informează ProTv.ro.

Astfel, judecătorii au decis că preotul trebuie să le plătească daune morale de  de 5.000 de lei deoarece atitudinea acestuia i-a cauzat fiicei defunctei suferințe care i-au amplificat durerea provocată de pierderea mamei.

Însă și rudele trebuie să plătească, potrivit deciziei instanței. Aceștia trebuie să îi achite parohului 2.500 de lei și să șteargă de pe conturile de pe rețelele sociale toate postările legate de înmormântare.


Comentarii Facebook