Premierul Tudose nu a mai ajuns la Huedin! Paugubele după furtună sunt de peste 2.000.000 lei doar la instituțiile publice - UPDATE

 

UPDATE (18.40)

 

Premierul Tudose nu a mai ajuns la Huedin, în locul lui venind ministrul de Interne, care a vizitat zonele afectate de furtună. 

 

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a fost la Huedin și a declarat că Guvernul va aloca bani din fondul de rezervă bani pentru reabilitarea obiectivelor publice distruse de furtuna de duminică seară.

 

În primă instanță vom evalua obiectivele publice - școlile, spitalele, grădinițele - în așa fel încât să putem avea o estimare până în ședința de guvern de săptămâna aceasta. (...) Dacă ar fi să concluzionez după noaptea de ieri, e că la nivelul ministerului, forțele implicate în gestionarea acestor fenomene extrem de periculoase au comunicat permanent între ele și rezultatul s-a văzut. Evaluăm pagubele în continuare; chiar dacă nu vom avea în prima ședință o estimare, o centralizare totală, eu zic că într-o săptămână, două vom reuși să avem o situație integrală centralizată la nivelul județelor afectate”, a spus Carmen Dan.

 

Primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, a declarat că cea mai ”mare pagubă a fost la Spitalul orășenesc Huedin, unde a fost luat întreg acoperișul. Au fost afectate și cele două licee, unitățile școlare, primăria. Acoperișul școlilor a fost afectat în proporție de 30-40%, iar al primăriei, în proporție de 5%. Sunt și 250 de case afectate, 60 de autovehicule, parcurile sunt distruse în proporție de 80%, sute de arbori doborâți, semnele de circulație afectate”, a spus Mircea Moroșan.

 

---------------------

Știrea inițială

Premierul Mihai Tudose este așteptat, luni, la Huedin, pentru a evalua, alături de subprefectul Clujului și de primarul din Huedin, Mircea Moroșanu, pagubele cauzate de furtuna de ieri.

Primarul Mircea Moroșanu, a declarat că, până acum, doar pagubele de la instituțiile publice sunt estimate la peste 2.000.000 de lei, pe lângă daunele suferite de localnici.

Conform acestuia, au fost afectate, în diverse proporții, acoperișurile Primăriei Huedin, al spitalului, dar și acoperișurile a două licee din localitate. Imobilele trebuie reparate cât mai rapid, deoarece urmează sezonul ploilor, iar instituțiile nu pot rămâne neacoperite.

Moroșanu a declarat că premierul se află momentan la Timișoara, iar până la ora 16.00, șeful Guvernului nu decolase spre Cluj, însă ei îl așteaptă să ajungă astăzi.

Comentarii Facebook