Premierul Dacian Cioloș a inaugurat la Cluj cel mai mare institut de cercetare din Transilvania

 

Premierul Dacian Cioloș a inaugurat luni, 31 octombrie, la Cluj-Napoca, cel mai mare institut de cercetare din Transilvania.

 

Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT) funcționează în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj.

 

Investiția a fost cofinanțată prin fonduri europene și s-a ridicat la valoarea de 42.427.878 de lei, cu o contribuție de 10 milioane de lei din partea Universității.

 

”Institutul de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, cu o suprafață desfășurată de 9.732,70 mp, este cel mai mare institut de acest profil din țară”, precizează oficialii USAMV.

 

Institutul dispusă pe 4 etaje, cu 46 de laboratoare de cercetare, 23 spații depozitare care deservesc în mod direct aceste laboratoare, 35 de birouri ale cercetătorilor — mici laboratoare de diseminare și prelucrare date, o sală de conferințe pentru diseminarea rezultatelor cercetării, biblioteca și baza de date, un centru de valorificare a cercetării, sere interioare pentru cercetare aplicată, precum și alte spații tehnice și administrative necesare funcționării.

 

Inaugurarea s-a făcut în prezența premierului Dacian Cioloș, a ministrului Educației, Mircea Dumitru, a directorului U.E.F.I.S.C.D.I., Adrian Curaj, a președintelui Consiliului Național al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Bocm și a prefectului Clujului, Gheorghe Ioan Vușcan.

 

Comentarii Facebook