Premieră națională la Cluj. Peste 100 de persoane au coborât de pe munte cu biciclete fără lanț


O premieră națională a avut loc sâmbătă, în județul Cluj. Acolo s-a desfăşurat o competiție de coborâre în viteză de pe munte cu biciclete fără lanț, pe pârtia de schi de la Mărișel.

Pe traseul ce măsoară 2 kilometri s-au aventurat mai bine de 100 de concurenți, cei mai buni din România.

Cu biciclete de mii de euro, ajutați doar de frâne și gravitație, băieții și fetele au zburat în coborâre pe partia de la Mărișel la concursul de downhill.

Concurenții și-au arătat măiestria pe un traseu de munte cu multe obstacole, fiecare încercând să obțină un timp cât mai scurt pentru a câștiga.Chiar dacă lupta pentru titlul de campion a fost crâncenă, voia bună și distracția au fost pe primul loc.

Super distractiv. Cel mai fain a fost formatul de fapt. Faptul că ne-am dat fără lanț. Care face cumva să fie mult mai frumos să te dai pe bicicletă”, a declarat un participant.

Super interesant și palpitant. Adrenalina și senzația aia când sari și ești în aer”, a transmis un alt participant, conform stirileprotv.ro.

Nicolae Vlasin are 57 de ani și pentru el acesta a fost primul concurs de downhill. A venit la Cluj tocmai de la Petroșani, pentru a-și îndeplini unul dintre vise. Aproape 4.000 de euro costă bicicleta cu care a concurat și spune că adrenalina pe care o simte la coborâre nu poate fi descrisă în cuvinte.

Sunt foarte, foarte mulțumit. Am depășit ce mi-am propus și este grozav. Este un sport pe care nu știu cum de l-am ratat toată viața”, a mărturisit Nicolae Vlasin.

Participare mare. Am avut mulți concurenți. Vremea extraordinară”, a declarat Cătălin Rotariu, coorganizator al evenimentului.

La primul concurs de downhill fără lanț la bicicletă din România, participanții care au ajuns pe podium au câștigat premii între 200 și 600 de euro. Mai puțin decât prețul unei roți de bicicletă „de marcă”, dar mândria de a câștiga o medalia este neprețuită.

Comentarii Facebook