Miercuri 1 Februarie

Prefectul Clujului: Nu mai sunt locuri la ATI sau non ATI. În 24 de ore trebuie să deschidem un alt spital COVID


Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a explicat că în județul Cluj nu mai sunt paturi disponibile pentru pacienții COVID.

Aș putea spune că stăm rău, dar din păcate stăm foarte rău. Paturi nu mai sunt nicimăcar la non ATI. De ATI nici nu are rost să povestim, pentru că paturile sunt epuizate în totalitate. Eventual se mai găsesc 2 -3 paturi într-o zi sau două din săptămână, dar doar la spitalul de copii. Nu vorbim despre adulți sau cazuri severe sau critice. Atât paturile din ATI, dar și cele de pe secții sunt epuizate”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard, la TVR Cluj.

Prefectul a mai spus că vor fi deschise alte secții sau chiar un spital COVID.

Discutăm și cu spitale din mediul privat. În măsura în care nu vom putea ajunge la o concluzie cu aceste spitale, atunci ultima măsură este de a transforma câte un pat din fiecare spital în secție de COVID.

Am dat termene de 24 sau 48 de ore, pentru că nu avem timp de gândire. Sănătatea publică este într-o necesitate foarte mare și trebuie să știm de pe o zi pe alta ce facem.

Spitalul Polaris este o variantă. În interiorul variantei Polaris, avem variante să facem tot spitalul COVID, ori să mutăm acolo secția unui spotal public. Dacă dânșii consideră că activitatea nu este rentabilă, atunci trebuie să ne îndreptăm spre alte spitale publice. La Polaris sunt toate dotările, dar problema majoră este lipsa de personal”, a declarat prefectul Tasnadi Szilard. 

Comentarii Facebook