Povestea lui Neculai si a paginii de Facebook, care l-a scos din saracie! Barbatul a adunat 5.000 de fani pe "retea"


Pagina de Facebook care l-a scos din saracie si l-a promovat pe Neculai, barbatul care isi castiga traiul din colectarea de cartoane, a fost creata de Gravuj Miklos Henrich pe baza unei fotografii realizata de fotograful Kiss Oliver.

"O poveste care m-a impresionat, un om in fata caruia imi scot palaria. Datorita fotografului Kiss Oliver din Cluj-Napoca si a unor persoane care frecventeaza reteaua de socializare FaceBook si care sustin ca-l cunosc pe domnul Neculai, am avut deosebita placere sa aflu scurta poveste al acestui om cumsecade. Jos cu palaria in fata lui Neculai, pentru ca este un om cu un caracter distins. Dis-de-dimineata saluta din timp pe orice trecator de pe strada. Uneori blocheaza traficul cu caruta lui plina cu materiale reciclabile si lumea il urmareste din priviri ca pe o vedeta", a povestit Gravuj Miklos Henrich pe blog.

Cel care a creat pagina sustine ca a fost impresionat de determinarea lui Neculai, care a cerut numai "reclama pe calculator". "Este un exemplu bun pentru societate. Viata nu e usoara pentru nimeni, dar el isi continua drumul cu capul ridicat. Nu stiu de ce nu are posibilitatea de a lucra ceva care sa ii aduca venituri mai frumoase pentru un trai mai bun, pentru ca dupa cum se vede domnul Neculai ar merita acest lucru si doreste sa munceasca.

 

Un om al strazii din Cluj, scos din saracie de Facebook! Cititi o poveste impresionanta FOTO

 

Cu toate astea toata admiratia mea pentru un om care nu s-a apucat de furat si de cersit, ci si-a folosit ingeniozitatea si cheful de lucru si isi vede de treaba. Pare sa aiba un suflet aproape imaculat si poate ca n-ar fi o idee rea ca bloggeri din zona Clujului sa-i ofere 'reclama pe calculator'", a mai scris Gravuj.

Bloggerul ii indeamna pe clujeni sa nu ii ofere bani gratis lui Neculai, ci sa il sprijine sa munceasca.

De numele lui Neculai se leaga acum si un slogan:

Neculai e gospodar
Neculai sa fie primar.
Caci Neculai nu ia spaga
El orasul recicleaza.

"Am creat o pagina FaceBook pentru acest domn. Am pornit de la ideea ca tocmai el a cerut fotografului mai sus amintit sa-i ofere 'reclama pe calculator'. Va rog frumos ca dupa ce accesati pagina de FaceBook a domnului Neculai, sa dati LIKE, sa-l promovati. Nu dureaza mult, doar cateva secunde si cine stie ce porti se pot deschide in fata lui daca il ajutam astfel. Ca daca tot ne pierdem uneori timpul pe FaceBook, macar sa mai facem si cate un lucru util", a mai scris Gravuj Miklos Henrich.

Comentarii Facebook