Povestea interlopului clujean ”Crețu” Bogdan Negrei, poreclit ”Mafiotul roșu” de presa din Austria - FOTO


Adrian Bogdan Negrei, zis "Cretu", clujeanul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce în 16 mai 2010 i-a dat foc unei prostituate românce în fața unei discoteci din Viena, a fost reținut de trupele speciale.

”Crețu” Negrei avea atunci 29 de ani și a fost reținut de trupele Cobra într-un apartament din cartierul Alsergrund.

Potrivit presei austriece, a mai fost reținut încă un bărbat care a luat parte la evenimentul brutal din fața clubului Fantastic din Viena. De asemenea, polițiștii din Amsterdam l-au identificat și reținut pe al treilea suspect, Nico Negrei, vărul lui ”Crețu” Negrei.

Cei trei au fost acuzați că, în 16 mai 2010, în fața unei discoteci i-au turnat o substanță inflamabilă pe fața unei prostituate în varsta de 35 de ani și i-au dat foc. Florentina M. ar fi refuzat să le plătească taxa de protectie de 3000 de euro celor trei.

Românca a fost este și acum internată într-o clinică din Viena și doctorii spun că va rămâne desfigurata pe viață, în urma arsurilor de gradul trei pe care le-a suferit.

Bogdan Negrei a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor. Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. 

Este o pedeapsă pe măsura violenţei cu care a acţionat Negrei. Acest tip a acţionat cu o extraordinară brutalitate. Condamnarea trebuie să fie un exemplu pentru alţii, să nu se mai repete astfel de cazuri. Chiar dacă sunt prostituate, nu poţi să-ţi baţi joc de ele cum vrei”, a declarat judecătorul Richard Weber.

Femeia a fost mutilată şi va rămâne aşa. A spus că a avut sentimentul că îi curge carnea de pe faţă”, a mai spus Weber. Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei ”Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie.

Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  ”Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda.

bogdan-adrian-negrei.jpg

Foto: Bogdan Negrei în anii 2000

În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.

Negrei a fost eliberat din penitenciar în octombrie 2022, iar la începutul lunii martie 2023 a fost deja arestat din nou. ”Crețu”, alături de alți  trei tovarăși, a fost arestat pentru că livra droguri în penitenciar. Citește mai jos detalii.

Cum a căzut în plasa procurorilor temutul interlop clujean Bogdan Negrei, spaima Ardealului - FOTO

Comentarii Facebook