Poștașii se pregătesc de grevă. Vor ieși în stradă timp de 4 zileReprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) au anunţat, marţi, că vor fi organizate patru zile de proteste pentru demiterea conducerii instituţiei şi creşterea salariilor personalului cu 20 la sută.

Liderul SLPR, Matei Brătianu,a declarat că prima zi de proteste a fost stabilită pentru miercuri, când, începând cu ora 11.00, angajaţii vor picheta prefecturile din toată ţara, iar în Bucureşti protestul va avea loc în faţa sediului central al Poştei Române.

Cea de-a doua zi de proteste va fi duminică, când, începând cu ora 10.00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti se vor strânge în jur de 5.000 de oameni.

Marţi, 13 mai, sindicalitii anunță grevă japoneză în toată ţara, iar două zile mai târziu oamenii vor ieşi din nou în stradă şi vor picheta, de ora 10.00, sediile Oficiilor Judeţene de Poştă şi sediul Poştei Române din Capitală.

Brătianu a anunţat că, după cele patru zile de proteste, în perioada 12-16 mai va avea loc o "amplă campanie de informare a populaţiei cu privire la motivele care au generat protestele poştaşilor", iar în cazul în care solicitările sindicaliştilor nu vor fi soluţionate, liderii de sindicat, împreună cu reprezentanţii structurilor de conducere, vor intra în greva foamei, informează Mediafax.

Angajații vor demiterea directorului general al Poştei Române, Ion Smeeianu, a directorului executiv Rosita Alexe şi a oamenilor aduşi de aceştia.

De asemenea, sindicaliștii solicită mărirea salariilor cu 20%, plata orelor suplimentare, asigurarea de consumabile, achiziţionarea de uniforme şi genţi poştale, precum şi angajarea de personal pe locurile vacante.

Comentarii Facebook