Ponta i-a înlocuit pe secretarul de stat din MAI și directorul Romatsa după accidentul aviatic de la Cluj



Premierul Victor Ponta a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria, că eșecul misiunii de salvare de luni seara trebuie să aibă repercursiuni asupra responsabililor.

Ponta a anunțat că deja a dispus înlocuirea secretarului de stat din MAI Cătălin Chiper și a directorului general Romatsa, însă a precizat că dorește și înlocuirea directorului de la STS.

"Procurorii vor stabili daca exista responsabilitati de natura penala. Condoleante pentru cele doua victime, din partea mea si a Guvernului.

Deficienta inacceptabila la operatiunea de salvare, provocand o indignarea si o nemultumire justificata. Toate aceste lucruri necesita cateva responsabilitati.

In cadrul a trei institutii importante, MAI, STS si Romatsa, lucrurile au functionat incet si fara o necesara coordonare. Am decis inlocuirea din functie a secretarului de stat din MAI Chiper.

Inlocuiarea directorului general Romatsa si a directorului de operatiuni. Voi solicita oficial inscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS din acest caz si inlocuirea sefului STS", a spus Ponta, potrivit Pro TV.

"Interventia de luni a fost un esec, care trebuie sa duca la responsabilitati personale. Voi propune decorarea atat a celor cinci supravietuitori, cat si a celor doi care au murit", a mai spus premierul.

Comentarii Facebook