Ponta a explicat la Cluj cum va fi construită Autostrada Transilvania spre vama Borș și când încep lucrările - VIDEO

 

Premierul Victor Ponta a explicat cum va fi construită Autostrada Transilvania, proiect care a fost înghețat la cei 54 de kilometri între Gilău și Câmpia Turzii. 

 

Ponta promite că clujenii vor merge de la Gilău până în vama Borș.

 

Am trimis rezultatele controlului și aspectele de natură penală către DNA, după care am prezentat și opiniei publice. Am vrut astfel să încheiem o dezbatere care durează de foarte mulți ani și care este importantă pentru Transilvania: De ce, ceea ce am început în 2004, nu am continuat? Răspunsul este foarte multă ignoranță și rea credință. Dincolo de trecut e bine să știm din vina cui nu am făcut Autostrada Transilvania. Dincolo de trecut vreau să confirm încă o dată, aflat aici la Cluj, că în bugetul pe 2014, care va fi promulgat de președinte, este trecută suma necesară pentru finalizarea tronsonului de autostrada Borș - Suplacu de Barcău. 

 

Anul viitor încep procedurile pentru Suplacu de Barcău - Gilău, iar acum în acest an, în maxim două săptămâni, pe 19 decembrie, se anunță câștigătorul pentru tronsonul de autostradă Sebeș - Turda. În acest fel, Clujul se leagă de autostrada spre Sibiu și spre Nădlac. În ianuarie, începem procedurile, pentru că am reușit să economisim niște bani din programul operațional sectorial de transport 2007 - 2013, deci în ianuarie începem procedurile pentru segmentul de autostradă Turda - Târgu Mureș. 

 

Nu pot decât să mă bucur pentru că deși nu e un prim-ministru din Cluj, totuși Clujul va fi legat cu autostrăzi și de ieșirea spre Oradea și de autostrada Nădlac - Sibiu și de Târgu Mureș. Cred că este un lucru important pentru dezvoltarea regiunii”, a declarat premierul Victor Ponta.

 

Acesta a participat la Cluj la inaugurarea unui campus teologic pe strada Coastei. 

 

Primarul Emil Boc i-a replicat premierului Ponta. ”Încearcă să îi aburească pe transilvaneni, pentru faptul că Guvernul a întors spatele Autostrăzii Transilvania. Acest Guvern a întors spatele Transilvaniei și intereselor ei”, a spus primarul Emil Boc.

Comentarii Facebook