Pompierii clujeni au puține autospeciale de stingere și uzate: Cea mai veche autospecială funcțională e din 1980


Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj și-a prezentat, miercuri, raportul de activitate al anului trecut. Conform conducerii intrituției, pe partea de echipamente pentru intervențiile medicale (ambulanțe SMURD), Clujul stă bine, însă la nivelul autospecialelor de stins incendii lucrurile stau complet diferit.

Conform comisarului-șef al ISU Cluj, generalul Ion Moldovan, autospecialele cu apă și spumă sunt vechi și uzate.

Dacă parcul de ambulanţe SMURD al ISU Cluj este nou, stăm foarte prost la autospecialele cu apă şi spumă, unde suntem deficitari. Avem maşini vechi, uzate şi apar probleme, iar dacă sunt intervenţii mai dificile şi mai mari de stingere a incendiilor în judeţ, facem mişcări de forţe ca să ne putem desfăşura activitatea, trimitem şi din alte localităţi”, a declarat comisarul-șef Ion Moldovan, în cadrul unei conferință de presă. 

Cea mai veche autospecială cu apă şi spumă aflată în funcţiune datează din anul 1980 şi deservește zona Huedin.

În ceea ce privește Detașamentul 1 Cluj-Napoca, în anii trecuți pompierii aveau la dispoziție 6-7 autospeciale, însă acum numărul acestora s-a redus la trei.

Șeful ISU Cluj a precizat că la nivelul instituției s-au făcut deja demersuri pentru a primi noi autospeciale, prin intermediul programului național de infrastructură mare. Conducerea ISU susține că 9 astfel de mașini, care ar trebui repartizate Clujului, ar fi suficiente pentru a compensa deficitul actual și pentru a deservi optim județul.


Comentarii Facebook