Pompierii clujeni au început misiuni de distrugere a muniției rămase în urma războaielor mondiale: „Pot fi găsite oricând. Sunt extrem de periculoase”


Pompierii din județul Cluj au demarat o rundă de misiuni pirotehnice în scopul recuperării și a distrugerii muniției nedeclanșate rămase în urma războiaelor mondiale, muniție care a rămas la fel de periculoasă chiar și cu trecerea timpului.

Pompierii clujeni avertizează că această muniție poate să fie găsită oricând și este extrem de periculoasă, poate pune în pericol viața oricui și poate fi declanșată cu o simplă atingere. 

Echipa pirotehnică de la ISU Cluj a desfășurat în această săptămână trei misiuni de distrugere a muniției rămase de pe urma celor două războaie mondiale. Elemente de muniție pot fi găsite în orice moment și sunt extrem de periculoase”, au anunțat reprezentanții ISU Cluj.

Fiincdă sunt conștienți de faptul că pe teritoriul Clujului se mai poate găsi muniție neexplodată, care ar putea pune în pericol viața cetățenilor, pompierii clujeni au transmis niște reguli preventive care trebuie respectate în cazul în care găsiți un astfel de obiect:

  • Nu le atingeți!
  • Nu le depozitați sau introduceți în foc!
  • Nu le duceți la depozite de fier vechi!
  • Nu încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente!

Trebuie să anunțați autoritățile chiar și la suspiciunea că ați identificat elemente de muniție!”, au mai transmis reprezentanții ISU Cluj.

Sursa Foto: ISU Cluj - Facebook, fotograf Lorin Bătinaș

Comentarii Facebook