Pompier acuzat că a bătut cu sălbăticie un adolescent care l-a înjurat


Un pompier de la ISU Vaslui este acuzat că a bătut crunt un adolescent care l-a fi înjurat. Asistentul maternal care îl are în grijă pe băiat spune că acesta a fost târât pe jos și umilit.

Un angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui este cercetat de instituțiile abilitate după ce ar fi bătut un băiat în vârstă de 17 ani. Bărbatul se afla în afara orelor de program în momentul în care s-a petrecut incidentul.

Totul s-a întâmplat la începutul acestei luni și probabil nu s-ar fi aflat nimic despre el dacă un martor n-ar fi sunat la 112, îngrozit de comportamentul pompierului.

Trei adolescenți, între care se afla și victima, au lovit cu piciorul o sticlă de apă care ar fi aparținut copilului subofițerului vasluian. 

Adolescenții l-au înjurat pe pompier

Enervat de gestul tinerilor, pompierul le-ar fi atras atenția, în primă instanță. Drept răspuns, adolescenții l-au înjurat. Bărbatul a început să îi alerge pe cei trei, însă a reușit să îl prindă doar pe adolescentul de 17 ani, pe care, spun martorii, l-ar fi lovit de mai multe ori. Mai mult decât atât, pompierul l-a târât pe asfalt pe băiat.

Altercația a fost văzută de un martor care a sunat imediat la 112. La fața locului a ajuns un echipaj mixt, format din jandarmi și polițiști, care au pus capăt conflictului. 

Atât adolescentul cât și pompierul au fost conduși la secția de poliție.

Surse judiciare au declarat că în acest caz cercetările au fost începute de polițiști, însă când s-a aflat că bărbatul este angajat ISU Vaslui, dosarul ar fi fost preluat de procurorii Tribunalului Militar Iași.

Subofițerul  nu a avut niciodată abateri de natură profesională

Referitor la solicitarea dumneavoastră prin care ne cereți date referitoare la  faptul că domnul plutonier adjutant ar fi sau nu anchetat de Parchetul Militar Iași, vă comunicăm faptul că până la această dată, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al Județului Vaslui nu are date din care să reiasă că subofițerul este sau nu anchetat.

Din datele existente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Podul Înalt" al județului Vaslui a fost înștiințat de reprezentanții IPJ Vaslui despre faptul că domnul plutonier adjutant N. I., în afara orelor de lucru, ar fi fost implicat într-un incident. Facem precizarea  că incidentul nu are legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ale subofițerului.

Menționăm faptul că până la data solicitării dumneavoastră, Parchetul Militar Iași nu ne-a informat dacă asupra subofițerului a fost deschisă vreo acțiune penală. 

Plt. adj. N.I. își  desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului de Pompieri Vaslui. Până acum, subofițerul  nu a avut niciodată abateri de natură profesională. 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al județului Vaslui pune accent pe moralitate, disciplină şi respect față de oameni.

ISU Vaslui promovează în rândul personalului propriu un comportament conform Codului de etică și deontologie a personalului din IGSU și din structurile subordonate”, este comunicatul ISU Vaslui. 

Copilul se află în plasament la un asistent maternal.

În plângerea depusă la poliție asistentul.maternal acuză loviri și alte violențe. ISU confirma incidentul dar neaga loviturile.


Comentarii Facebook