Polițistul șmecher din Huedin, care umblă fără plăcuțe de înmatriculare montate, ANCHETAT. Se face curățenie în poliție - VIDEO


Poliția Cluj îl cercetează pe polițistul din Huedin care circulă ca un șmecher cu Mercedesul, fără numere de înmatriculare montate pe mașină. Sursele din Poliție spun că așa umblă cei care vor să evite amenzile de radar. 

Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări în urma apariției imaginilor în spațiul public la data de 26.04.2022, în care agentul de poliție la care dumneavoastră faceți referire în solicitare, a fost surprins în timp ce se deplasa cu autoturismul personal, pe drumurile publice, fără a avea montată una dintre plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Verificările sunt derulate de către Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, iar la finalizarea acestora vor fi luate măsuri în funcție de starea de fapt stabilită.

Cu privire la legislația incidentă în acest caz, în conformitate cu art. 108 alin. (1) lit. d) pct. 4 din OUG 195/2002, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea montată una dintre plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare ori dacă plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare nu sunt fixate în locurile special destinate, constituie contravenţie.

De asemenea, conform art. 26 alin. (1) din H.G. 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, proprietarul sau deţinătorul legal trebuie să fixeze plăcuţele cu numărul de înmatriculare ori de înregistrare în locurile special destinate, la partea din faţă şi din spate a autovehiculului, tractorului agricol sau forestier ori a tramvaiului, după caz, iar la motocicleta şi la remorcă, numai la partea din spate. alin. (2) se interzice circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care nu au montate plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau, după caz, de înregistrare, în locurile stabilite”, precizează Poliția Cluj.

Polițistul din Huedin este considerat de unii intransigent și a fost vilmat când demonta plăcuțele alotr șoferi. În paralel el a fost prins fără numerele de la mașină montate pe suportul cerut de lege, ci cu plăcuța în parbriz. (Vezi VIDEO)

Agentul Andrei Voaideș din Huedin a fost reclamat de cei pe care el i-a amendat tocmai pentru că nu aveau plăcuțele montate pe mașină.

Un polițist din Huedin, prins cu numerele de la mașină în geam: Tehnica e folosită ca să nu te prindă radarul - FOTO

Comentarii Facebook