Miercuri 24 Aprilie

Polițiștii vor să bage spaima în cei care defrișează ilegal pădurile. Au confiscat peste 500 metri cubi de lemne


Polițiștii clujeni au desfășurat aproximativ 40 de acţiuni în luna martie pentru prevenirea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silvic, în urma cărora s-au confiscat peste 500 de metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 190.000 lei.

În cursul lunii martie a.c., poliţiştii clujeni împreună cu reprezentanţi din cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi de Vânătoare Cluj şi ai Direcţiei Silvice Cluj au desfăşurat 37 de acţiuni pe raza judeţului Cluj. Acestea au vizat prevenirea şi combaterea activităţilor ilicite săvârşite în domeniul silvic, respectiv recoltarea, transportul şi comercializarea materialelor lemnoase. Au fost verificate atât persoane fizice, cât şi juridice care desfăşoară activităţi specifice în domeniu”, informează reprezentanții IPJ Cluj.

Oamenii legii au depistat 13 de infracţiuni silvice în urma controalelor.

Poliţiştii au confiscat aproximativ 560 de metri cubi de material lemnos, în valoare de de circa 190.000 de lei. Totodată, au fost confiscate trei motofierăstraie mecanice, susceptibile a fi folosite în activitatea infracţională.

De asemenea, în cadrul acţiunii au fost verificate peste 200 de transporturi de lemn, şapte instalaţii de debitat material lemnos şi două depozite de cherestea.

Comentarii Facebook